Scoala de Vara – limbi straine

Scoala de Vara – limbi straine

Scoala de Vara – limbi straine

 

Ca sa nu avem mintea si sufletul vacante in vacanta

 

dar nici ocupate pana la saturatie de tot soiul de materii scolare,

 

Va invitam la atelierele noastre de limbi straine. Fie ca e vorba de engleza, franceza, germana, italiana, spaniola, fie ca sunt limbi (mai) rare, profesorii nostri abia asteapta sa trezeasca entuziasmul copiilor pentru invatarea sau aprofundarea unei limbi straine.

 

          Strategia pedagogica pentru perioada vacantei va viza cu precadere componenta culturala a limbii, pornind de la premisa ca a a vorbi o limba este a gandi in acea limba. Iar pentru a gândi într-o limbă este crucială confruntarea cursanților cu fragmente de moduri de a trăi, de a se comporta și de a gândi ale locutorilor din cultura respectivă.

În acest sens, profesorii noștri privilegiază o metodă de predare care integrează gramatica, lexicul și fonetica într-o dimensiune pragmatică, prin materiale scrise sau audio-video care să-i familiarizeze cu practica limbii pe care aleg să o studieze. Altfel, un curs de limbă care privilegiază exclusiv dimensiunea lingvistică, fără o ancorare culturală a acesteia, riscă să rămână un kit de instrumente inutilizabil și tocmai de aceea precar. Pentru a-și proteja cursanții de un astfel de pericol, profesorii noștri pot alege să practice, în măsura în care sunteți de acord, metoda „imersiunii lingvistice”: profesorul vorbește doar în limba respectivă și, în cazul unui curs cu începători, poate face apel la gesturi sau imagini care să-i faciliteze cursantului înțelegerea; ședința devine o insulă lingvistică în care cursantul are șansa să-și petreacă cele 90 – 120 de minute fără să facă apel la suportul limbii materne.

 

In spiritul acestei strategii pedagogice deschise, orientate spre practica limbii,  se impune o metoda de lucru care sa suspende incet-incet constrangerile de gandire si de limbaj la care ne supune refugiul in limba materna: va propunem asadar intalniri informale in grupuri mici (2-4 copii), derulate sub forma unor:

 

  • ateliere de limbă, destinate tuturor nivelurilor de limba, de la debutanti absoluti (A1) la avansati (C2);
  • cluburi de lectură (cu voce tare) si traducere, pentru copii incepatori (A2) pana la avansati (C2)
  • cluburi de conversație, pentru nivel intermediar (B1-B2) pana la avansat (C1)
  • ateliere de teatru (pentru B1+/B2-C1)

 

În speranța că invitația noastră vă trezeste interesul si curiozitatea, vă așteptăm la sediul nostru din strada Măguricea, nr. 11, bloc 3K, apartament 1, la trei minute de stația de metrou Aurel Vlaicu și la un minut de Școala nr. 12 Herăstrău.

Contact: 0720.788.997, contact@top-meditatii.ro

 

Abonament de 10 sedinte – 1500 lei, platibil in 2 transe.

Daca platesti o singura transa – ai 2 sedinte gratuite plus. Daca mai vii cu cel putin 1 prieten – abonamentul este 1200 lei/copil.

Pentru inscriere completeaza formularul de contact pana in 31 mai 2022.

Va asteptam cu drag!

 

Distribuie