La toamna incepe parascoala

La toamna incepe parascoala

Probabil ca suntem cu totii de acord ca sistemul romanesc de invatamant e in mare masura viciat de programe scolare prea stufoase si neadaptate nevoilor, dorintelor si asteptarilor unui elev din 2020. Acest decalaj cangreneaza inevitabil si actul didactic, iar marii perdanti sunt, pana la urma, elevii. De aici si necesitatea meditatiilor private.

Aceasta stare de fapt care submineaza deja de multa vreme curiozitatea, inteligenta, visurile, responsabilitatea, entuziasmul elevilor e dublata astazi de inca una care ar putea functiona ca o „lovitura decisiva” data educatiei: sistemul de invatamant deja agonizant se vede nevoit sa se clatine si mai mult in contextul crizei produse de epidemia de coronavirus. Daca inainte stiam ca scoala – asa cum e ea, mai mult sau mai putin eficienta – incepe in septembrie, (de) anul acesta nu mai putem avea aceasta certitudine. Daca inainte stiam ca scoala incepe prin „a merge la scoala”, (de) anul acesta nu mai stim daca elevii trebuie sa mearga efectiv la scoala pentru a fi la scoala, sau daca pot fi la scoala ramanand acasa. Daca inainte stiam ca ora de scoala inseamna cincizeci de minute, acum o sa aflam probabil ca ora inseamna o jumatate de ora.

Acestea nu sunt niste lamentari marginale, ci niste observatii lucide care vor sa atraga atentia asupra incertitudinii in care pluteste viitorul educatiei si sa preintampine un dezastru. Consideram ca trebuie sa folosim aceasta criza (in sens etimologic: lat. crisis = „decizie”, „alegere”) pentru a transa intre o educatie falimentara si una corecta si, pana la urma, intre un trecut si un viitor, amintindu-ne ca pe pragul dintre ele se află copiii nostri.

Toata aceasta introducere – prea lunga, poate -, se vrea un semnal de alarma care sa arate necesitatea unei luari de pozitie. Acest context critic ne obliga pe toti la o schimbare, iar Centrul nostru de meditatii lanseaza aceasta provocare, dupa principiul „Schimbarea incepe cu mine”. Devenim asadar o parascoala, ca raspuns la impasul in care se afla scoala clasica.

 

Ce intelegem prin „parascoala”?

 

Ne asumăm dublul sens al prefixului „para”: 1. „pe langa” (dupa modelul „parafarmacie” – o „pe langa farmacie”, in care se vand produse non-medicamentoase, asadar care sunt pe langa medicamente”, parafarmaceutice), mergând până la nuanța de „contrar” (ca în paradox – „contrar doxei, opiniei comune”); 2.care apara de, protejeaza de” (ca în „parasolar”, „paratrasnet”).

Pe de o parte, scoala „offline” romaneasca nu mai e, in buna masura, o garantie a educatiei, pe de alta parte, meditatiile, care se vor un remediu la educatia deficitara din scoala, nu rezolva cu adevarat problema aceasta de la radacina, pentru ca, inevitabil, sustine, consolideaza, merge in acelasi sens – desi prin metode in general mai eficiente – cu paradigma educationala scolara. In acelasi timp, insa, nu putem (inca) propune o revolutie a sistemului romanesc de educatie, cata vreme aceasta nu e posibila din afara sistemului. Ceea ce putem face, insa, este sa ne asumam pozitia de alternativa la scoala clasica si sa facem o propunere din aceasta pozitie.

Ideea la care va invitam sa participati este aceasta: o scoala online si/sau offline la sediul nostru din Aviatiei, al carei statut sa se situeze intre scoala clasica si meditatiile private. Copiii isi vor petrece 4 ore pe zi (dimineata sau dupa-amiaza – ramane de vazut) in compania unor profesori specialisti in domeniile lor si foarte buni pedagogi care vor avea o dubla misiune: vor preda si in acelasi timp vor lucra cu fiecare elev in parte, in functie de nevoile fiecaruia. Toate materiile vor fi abordate in acord cu programa scolara, dar printr-o metodologie interactiva, creativa, prietenoasa si foarte eficienta. Clasele virtuale vor primi maximum 10 copii, iar cele de la sediul nostru maximum 4.

Va propunem asadar abonamente lunare a cate 80 de ore (40 de sedinte), care vor acoperi toate materiile, cu incepere de la 1 septembrie. Tocmai pentru a va încuraja sa va angajati alaturi de noi in acest proiect revitalizant, de pe urma caruia elevii vor castiga in competenta, performanta si cunostinte, ne bucuram sa va intampinam cu niste tarife generoase*:

 

  • Abonament lunar – programa scolara clasele V-VII – 1000 lei
  • Abonament lunar – programa scolara clasele VIII-XI – 1250 lei
  • Abonament lunar – programa scolara clasa XII – 1500 lei.

 

Oferta speciala: 

Cei care se inscriu si platesc un abonament lunar pana in 15.08.2020 – vor beneficia de o SUPEROFERTA: platesc 1 luna beneficiaza de 2 luni de abonament. Adica vor plati pentru luna septembrie  – luna octombrie va fi gratuita.

 

Alte oferte:

In cazul in care se inscriu cel putin 2 copii din aceeasi familie – discount de 10%

 

La noi incepe scoala (parascoala) in mod sigur de la 1 septembrie 2020. Acest fapt este o certitudine.

*Tarifele sunt valabile in cazul constituirii de grupe de minim 4 elevi.

 

Curaj si succes!

 

Centrul Educational Top Meditatii Aviatiei